ADD tim

Kontaktirajte nas na 01 457-11-26 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

English German Italian

Razvoj potencijala - EU fondovi

Nalazite se ovdje: Home EU fondovi EU fondovi i programi zajednice Programi za znanost i istraživanje Financijska pitanja

Četvrtak17 Siječanj 2019

Subota, 28 Siječanj 2012 20:58

Financijska pitanja

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Financijska pitanja ( FP 7 Funding Schemes) 2007. - 2013.

Ukupni proračun: 53,52 milijarde EUR
Okvirni program za istraživanje i tehnologiju s ciljem bolje uporabe istraživačkih kapaciteta u Europi te transformacije akademskih rezultata u nove proizvode, procese i usluge

Financijske sheme ili instrumenti 7. okvirnog programa za istraživanje i razvoj upotrebljavaju se za provedbu različitih projekata i aktivnosti u cijelom okvirnom programu.

Pregled shema:
•    Collaborative research/Istraživanje u suradnji
Potpore istraživačkim projektima koje provode konzorciji sastavljeni od sudionika iz različitih     zemalja (minimalno tri zemlje). Istraživanja razvijaju nova znanja, tehnologije, proizvode, provode demonstracijske aktivnosti. Veličina, obuhvat i interna organizacija projekata se razlikuje od područja do područja i od teme do teme. Financiraju se dva tipa projekata uz udio od 50% do 75% prihvatljivih troškova:
-    mali ili srednji istraživački projekti,
-    veliki istraživački projekti

•    Networks of Excellence/Mreže izvrsnosti (NOE)
Potpore za Joint Programme of Activites/Zajednički program aktivnosti (JPA) koji provode brojne istraživačke organizacije koje integriraju svoje aktivnosti u određenom području, a provode ih istraživački timovi u okviru dugoročne suradnje. Provedba JPA zahtijeva formalni pristanak na integriranje dijela svojih resursa i aktivnosti. Potpore za integraciju: ukupan iznos od 23.500 EUR godišnje po istraživaču.

•    Coordination and supoort actions/Aktivnosti koordinacije i potpore (CSA)
Potpora aktivnostima koordinacije i potpore istraživanjima i politikama (umrežavanje, razmjene, transnacionalni pristup istraživačkoj infrastrukturi, studije, konferencije itd.). Potpora pokriva 100% prihvatljivih troškova.

•    Research for SMEs/Istraživanja za mala i srednja poduzeća
Ciljna grupa su mala i srednja poduzeća bez ili s malenim istraživačkim potencijalom, ali i mala i srednja poduzeća koja imaju razvijene istraživačke aktivnosti, ali ih ne mogu obaviti do kraja zbog nedostatka kapaciteta pa ih prepuštaju istraživačkim centrima.

•    Research for SME Associations/Istraživanja za udruženja malih i srednjih poduzeća
Udruženja malih i srednjih poduzeća sposobna su najbolje detektirati zajedničke tehničke probleme svojih članova, djelovati za njihovo dobro te promicati i učinkovito diseminirati rezultate.

•    Marie Curie aktivnosti (stipendije)

•    zajmovi u sklopu RSSF inicijative

Korisničke organizacije: istraživački centri, sveučilišta, tvrtke, agencije i komore, državna uprava

Geografske regije: EU, zemlje kandidatkinje, Europsko ekonomsko područje, Švicarska, Balkan

Ključne riječi: istraživanje, nove tehnologije, industrija, inovacije, promet, zdravlje, okoliš, energija

Hrvatska: punopravno sudjelovanje

Web: http://cordis.europa.eu/home_en.html

Kontakt u Hrvatskoj: gđa. Jennifer Mary Kursan, Hrvatski institut za tehnologiju, Planinska 1, Zagreb, www.hit.hr, tel: 01/5494 – 735, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pročitano 1755 puta
Više u ovoj kategoriji: « Ljudi GMES »

Pridružite nam se!

Pratite nas preko svih naših kanala ili izaberite vaš omiljeni.

RSSFacebookTwitter

Newsletter Modul
Joomla Extensions powered by Joobi

Razvoj Newsletter

Keep up to date on the latest from our network:

Unsubscribe

...JA Minisite

Usluge savjetovanja i edukacije koje doprinose održivom gospodarskom i društvenom razvoju uključujući razvoj projekata, organizacija, institucija i tvrtki.

...