ADD tim

Kontaktirajte nas na 01 457-11-26 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

English German Italian
Nalazite se ovdje: Home Podrška ženama

Ponedjeljak18 Veljača 2019

Vaša radionica je bila dinamična i puna praktičnog rada što je izuzetno korisno jer se rađaju brojna pitanja na koja odmah imamo priliku dobiti odgovor. Jako dobro raspoređeno vrijeme, jasan i izravan prijenos znanja te osobito učinkovit rad u grupama i naglasak na primjeni odslušanog.

Sample imageDOJMOVI

Radionica "Izrada projektnih prijedloga"

Podrška ženama

ESTONIJA: «Od mladih majki do poduzetnica»

Općina Tamsalu u Estoniji odlučila se pozabaviti izazovom koji je veoma raširen u Europi: zapošljavanjem mladih majki. Majke s malom djecom imaju veći rizik od nezaposlenosti, a poslodavci su skeptični prema njihovom zapošljavanju jer njihove obaveze prema djeci mogu značiti da će manje vremena provoditi na radnom mjestu.

Ukupno, zaposlenost žena u ruralnim područjima Estonije je samo 33%, što je značajno niže od nacionalnih ciljeva. Kao odgovor na navedene probleme, općina Tamsalu je pokrenula projekt pod nazivom «Mlade poduzetnice za kreiranje poslova», uz potporu ESF-a.

«Žene često razumiju osnove poduzetništva, no nedostaje im samopouzdanja da bi nešto pokrenule», objašnjava Ulle Kristman iz lokalne samouprave. «Zato smo, zajedno s našim partnerima Udrugom za žensko poduzetništvo Estonije, pokrenuli edukacije kako bi se potaknula poduzetnička klima za žene u regiji».

U početku se projektom planiralo obuhvatiti 40 žena, no na kraju ih je 60 sudjelovalo u edukaciji na području informatike, poduzetništva i računovodstva, za neke s velikim uspjehom. To je uključivalo npr. nove kompanije koje se bave izradom drvenih saonica, nakita ili nekih drugih proizvoda. Neke od sudionica su se vratile u sustav obrazovanja kako bi dobile dodatne kvalifikacije koje će im trebati u budućnosti. Značajnu ulogu je odigralo i mentorstvo od strane već etabliranih lokalnih poduzetnica.

 

«Trebamo poboljšati životni standard u ruralnim područjima kroz razvoj poduzetništva», objašnjava Ulle Kristman», a ovaj je projekt pomogao nove poduzetničke inicijative i ideju poduzetništva kao stila života».

 

Više informacija o ovom projektu možete naći ovdje.

Pridružite nam se!

Pratite nas preko svih naših kanala ili izaberite vaš omiljeni.

RSSFacebookTwitter

Newsletter Modul
Joomla Extensions powered by Joobi

Razvoj Newsletter

Keep up to date on the latest from our network:

Unsubscribe

...JA Minisite

Usluge savjetovanja i edukacije koje doprinose održivom gospodarskom i društvenom razvoju uključujući razvoj projekata, organizacija, institucija i tvrtki.

...