ADD tim

Kontaktirajte nas na 01 457-11-26 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

English German Italian
Nalazite se ovdje: Home Podrška Romima

Ponedjeljak18 Veljača 2019

Vaša radionica je bila dinamična i puna praktičnog rada što je izuzetno korisno jer se rađaju brojna pitanja na koja odmah imamo priliku dobiti odgovor. Jako dobro raspoređeno vrijeme, jasan i izravan prijenos znanja te osobito učinkovit rad u grupama i naglasak na primjeni odslušanog.

Sample imageDOJMOVI

Radionica "Izrada projektnih prijedloga"

Podrška Romima

MAĐARSKA: «Jednako obrazovanje za ... sve»

 

Prekidanje socijalne isključenosti i kruga siromaštva uključuje programe kojima je cilj pružiti odgovarajuće obrazovanje ranjivim skupinama djece. No, tu djecu često prati diskriminacija od rođenja i zato mnogi od njih napuštaju redovan sustav obrazovanja.

 

Postoje velike razlike u stupnju obrazovanja marginalizirane djece i ostale djece u Mađarskoj. Tanodas projekt financiran od strane ESF-a, prelazi razlike u edukaciji i osigurava zadovoljavajuće uvjete obrazovanja i za romsku djecu i za djecu s posebnim potrebama.

 

Romska djeca i ostala djeca koja spadaju u druge marginalizirane skupine imaju 50% manje šanse da završe srednjoškolsko obrazovanje, u usporedbi s ne-romskom djecom. „Ovaj je obrazovni izazov adresiran od strane Tanodas projekta, smanjujući stope ispadanja iz škole te izjednačavanja mogućnosti podjednako na razini osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja“, kaže Eva Foldesi, iz madžarskog Fonda za edukaciju Roma.

 

Tanodas je omogućio mentorstvo za djecu, kao i izradu pojedinačnih planova prilagođenih specifičnim potrebama svakog djeteta. U nekim je slučajevima Tanodas omogućio opremanje škola s potrebnom opremom za poboljšanje izvođenja nastave.

 

„Mala ruralna mjesta i općine s malim proračunima često nisu u prilici ponuditi dodatne usluge ili omogućiti kontinuiranu i sustavnu potporu onima u potrebi. Program Tanodas je bio jedna od rijetkih inicijativa diljem zemlje koja se je bavila problemima u sustavu obrazovanja“, kaže Foldesi.

 

Više informacija o ovom projektu možete pronaći ovdje.

Pridružite nam se!

Pratite nas preko svih naših kanala ili izaberite vaš omiljeni.

RSSFacebookTwitter

Newsletter Modul
Joomla Extensions powered by Joobi

Razvoj Newsletter

Keep up to date on the latest from our network:

Unsubscribe

...JA Minisite

Usluge savjetovanja i edukacije koje doprinose održivom gospodarskom i društvenom razvoju uključujući razvoj projekata, organizacija, institucija i tvrtki.

...