ADD tim

Kontaktirajte nas na 01 457-11-26 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

English German Italian
Nalazite se ovdje: Home Podrška osobama s invaliditetom

Ponedjeljak18 Veljača 2019

Vaša radionica je bila dinamična i puna praktičnog rada što je izuzetno korisno jer se rađaju brojna pitanja na koja odmah imamo priliku dobiti odgovor. Jako dobro raspoređeno vrijeme, jasan i izravan prijenos znanja te osobito učinkovit rad u grupama i naglasak na primjeni odslušanog.

Sample imageDOJMOVI

Radionica "Izrada projektnih prijedloga"

Podrška osobama s invaliditetom

ČEŠKA: «Second-hand trgovina s prvoklasnim ambicijama»

Pomoći osobama s invaliditetom da pronađu posao i uživaju u socijalnim interakcijama u radnom okruženju glavni su ciljevi projekta udruge „There are Ways“ iz Pilsena u Češkoj. U srpnju 2010.g., udruga je pokrenula projekt pod nazivom «Second hand - Second help» kako bi se pomoglo osobama s invaliditetom da uživaju u plaćenom poslu u odgovarajućem okruženju. Navedeno je postignuto kroz pokretanje second-hand trgovine smještene na glavnom trgu u Pilsenu, gdje se prima rabljena odjeća koja se zatim čisti, popravlja i prodaje. U trgovini je zaposleno 15 osoba s invaliditetom i 3 asistenta.

 

«Stvari idu dobro», kaže Martin Fojtiček, financijski voditelj projekta. «S uobičajenom vladinom pomoći za radnike s invaliditetom zarađujemo novac i moći ćemo se sami financirati kada projekt završi, što je odlično».

 

U ranijem projektu ESF-a udruga je pokrenula vrlo uspješan kafić s kavom i čajevima u kojem su radile osobe s mentalnom retardacijom, i na taj su način dobivale radno iskustvo temeljem kojeg su mnogi od njih kasnije tražili posao. No, trenutni je projekt drugačiji, objašnjava Fotiček. «Ove zaposlenike cilj nije obučiti za neki posao, već ponuditi im mjesto gdje svaki radnik može naći stabilnu radnu okolinu koja odgovara njihovim potrebamaradi se o kreiranju stalnih radnih mjesta za osobe s invaliditetom».

 

Dosadašnji uspjeh ovog projekta navodi voditelje projekta na ozbiljno razmišljanje o otvaranju još jedne trgovine u Pilsenu, ili negdje drugdje u Češkoj.

 

Više o projektu možete saznati ovdje.

Pridružite nam se!

Pratite nas preko svih naših kanala ili izaberite vaš omiljeni.

RSSFacebookTwitter

Newsletter Modul
Joomla Extensions powered by Joobi

Razvoj Newsletter

Keep up to date on the latest from our network:

Unsubscribe

...JA Minisite

Usluge savjetovanja i edukacije koje doprinose održivom gospodarskom i društvenom razvoju uključujući razvoj projekata, organizacija, institucija i tvrtki.

...