ADD tim

Kontaktirajte nas na 01 457-11-26 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

English German Italian
Nalazite se ovdje: Home Poljska, Njemačka – Podrška nezaposlenima

Ponedjeljak18 Veljača 2019

Vaša radionica je bila dinamična i puna praktičnog rada što je izuzetno korisno jer se rađaju brojna pitanja na koja odmah imamo priliku dobiti odgovor. Jako dobro raspoređeno vrijeme, jasan i izravan prijenos znanja te osobito učinkovit rad u grupama i naglasak na primjeni odslušanog.

Sample imageDOJMOVI

Radionica "Izrada projektnih prijedloga"

Poljska, Njemačka – Podrška nezaposlenima

Projekt nazvan „Švicarski sat“ predstavlja izravno rješenje u kombinaciji s inovativnim pristupom za podršku nezaposlenima. Projekt je provela poljsko-njemačka zaklada „Nada“ (HOPE Foundation).

Od 100 osoba koje su započele svoje obrazovanje kroz rad u IT sektoru, prodaji, administraciji, njih 93 su zadržale posao. Što je tajna uspjeha ovog projekta? "Ono što je inovativno u projektu je napuštanje konvencionalnih obrazaca za obuku nezaposlenih osoba, gdje se prvo pravi program obuke, a nakon toga slijedi potraga za korisnicima programa. Umjesto toga, krenuli smo obrnutim redoslijedom“, objašnjava voditelj projekta Maciej Adamski, predsjednik uprave zaklade. Naime, prije osmišljavanja programa obuke pripremljen je upitnik koji je poslan na adrese svih poslodavaca u Szamotuły okrugu. Glavna pitanja su bila: „U kojem području možete zaposliti radnika (koja struka)?“ i „Gdje bi vam trebala pomoć?“.

Odgovori koji su dobiveni bili su znakoviti, a odgovorilo je preko 300 poslodavaca. Odgovori su dali povratnu informaciju o glavnim područjima u kojima poslodavcima trebaju radnici te su sukladno tim područjima osmišljeni i obrazovni programi za nezaposlene. Svaki program obuke trajao je 100 sati, a cilj mu je bio osposobiti nezaposlenu osobu vještinama koje će mu omogućiti zapošljavanje. Gđa. Anna Domin je uredska radnica u osiguravajućem društvu u Szamotuły. Ona je saznala o projektu preko promotivnog letka te je podnijela svoj zahtjev ubrzo nakon toga. "Prošla sam obuku koja me osposobila za rad u uredu. Obuka je bila zanimljiva i što je najvažnije, nije bila naporna. Zahvaljujući obuci uspjela sam steći nove kvalifikacije i pronaći posao. Ubrzo po završetku obuke sam se zaposlila u osiguravajućem društvu gdje i danas radim".

Stranica projekta

Pridružite nam se!

Pratite nas preko svih naših kanala ili izaberite vaš omiljeni.

RSSFacebookTwitter

Newsletter Modul
Joomla Extensions powered by Joobi

Razvoj Newsletter

Keep up to date on the latest from our network:

Unsubscribe

...JA Minisite

Usluge savjetovanja i edukacije koje doprinose održivom gospodarskom i društvenom razvoju uključujući razvoj projekata, organizacija, institucija i tvrtki.

...