ADD tim

Kontaktirajte nas na 01 457-11-26 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

English German Italian
Nalazite se ovdje: Home Jeste li znali RegioStars

Ponedjeljak18 Veljača 2019

Vaša radionica je bila dinamična i puna praktičnog rada što je izuzetno korisno jer se rađaju brojna pitanja na koja odmah imamo priliku dobiti odgovor. Jako dobro raspoređeno vrijeme, jasan i izravan prijenos znanja te osobito učinkovit rad u grupama i naglasak na primjeni odslušanog.

Sample imageDOJMOVI

Radionica "Izrada projektnih prijedloga"

RegioStars

Godišnje priznanje Europske komisije pod nazivom „RegioStars“ dodjeljuje se najinovativnijim projektima koji su  bilo dio ulaganja regionalne politike Europske unije.

Europska komisija od 2008. godine organizira natječaje čiji je cilj identificirati primjere najbolje prakse u području  jačanja regionalnog razvoja kroz originalne i inovativne projekte koji su financirani sredstvima strukturnih  instrumenata. Također, cilj je priznanja identificirati i nagraditi projekte koji imaju potencijal privući i inspirirati druge  regije Europske unije na prijavu projekata. Na natječaju ravnopravno mogu sudjelovati i korisnici IPA projekata iz Hrvatske.

Priznanje „RegioStars“ čini dio Inicijative Europske komisije pod nazivom "Regije za gospodarsku promjenu", kojoj  je cilj potaknuti razmjenu znanja i najbolje prakse među različitim regijama Europske unije. U proteklih pet godina  više od 350 projekata nominirano je za to prestižno priznanje, 130 ih je ušlo u uži izbor, a 26 projekt dobio je  prestižni trofej.

Na 6. po redu dodjeli priznanja, Europska je komisija je zaprimila 149 prijava, što je najveći broj do sad, od kojih je  27 ušlo u finale. Odabir 5 najboljih projekata provodilo se kroz sljedeće kategorije:
• PAMETAN RAZVOJ: sprega sveučilišta i regionalnog razvoja;
• ODRŽIVI RAST: podrška efikasnosti resursa u malom i srednjem poduzetništvu;
• UKLJUČIVI RAST: inovacije u socijalnom sektoru; kreativni odgovori na socijalne izazove;
• KATEGORIJA CITYSTAR: integrirane strategije za razvoj urbanih područja;
• KATEGORIJA INFORMIRANJE I KOMUNIKACIJA: promoviranje regionalne politike EU kroz kratke videouratke.

Osnovni kriteriji pomoću kojih se odabiru najbolji projekti odnose se na inovativni karakter projekta, učinak  projekta, očekivanu održivost ostvarenih projektnih rezultata te kapacitet projekta u jačanju lokalnih, regionalnih i  međuregionalnih partnerstava.

Detaljnije informacije o priznanju „RegioStars“ i prijavi za 2014. godinu, koja je otvorena do 19. travnja 2013.,  možete saznati ovdje.

U narednim objavama upoznat ćemo vas s pobjednicima RegioStars-a 2013!

Pridružite nam se!

Pratite nas preko svih naših kanala ili izaberite vaš omiljeni.

RSSFacebookTwitter

Newsletter Modul
Joomla Extensions powered by Joobi

Razvoj Newsletter

Keep up to date on the latest from our network:

Unsubscribe

...JA Minisite

Usluge savjetovanja i edukacije koje doprinose održivom gospodarskom i društvenom razvoju uključujući razvoj projekata, organizacija, institucija i tvrtki.

...