ADD tim

Kontaktirajte nas na 01 457-11-26 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

English German Italian
Nalazite se ovdje: Home Jeste li znali GreenBuilding

Ponedjeljak18 Veljača 2019

Vaša radionica je bila dinamična i puna praktičnog rada što je izuzetno korisno jer se rađaju brojna pitanja na koja odmah imamo priliku dobiti odgovor. Jako dobro raspoređeno vrijeme, jasan i izravan prijenos znanja te osobito učinkovit rad u grupama i naglasak na primjeni odslušanog.

Sample imageDOJMOVI

Radionica "Izrada projektnih prijedloga"

GreenBuilding

Pet novih i pet obnovljenih zgrada u šest europskih zemalja dobile su nagradu GreenBuilding za svoje napore štednje energije. Pobjedničke zgrade su uštedjele oko 51% energije i tako pokazale da bi zelena gradnja mogla biti ključan  doprinos strategiji Europa 2020 s ciljem uštede energije za 20%.

Većina uštede energije dobivena je kroz uvođenje obnovljivih izvora energije (kao što su solarne termoelektrane, energija vjetra, biomasa i fotonaponskih paneli) i energetski učinkovitih mjera (uključujući toplinske pumpe, kondenzacijske kotlove, trostruko ostakljenje, LED rasvjetu, visoku razinu izolacije i izbjegavanje toplinskih mostova koji ometaju izolaciju). Mnoge zgrade postigle su velike energetske uštede usvajanjem vrlo učinkovitog procesa  toplinskog oporavka u klima uređajima ili ventilacijskim sustavima. Kriteriji za odabir pobjednika bili su: ostvarene uštede energije, provedba inovativnih tehničkih postrojenja te korištenje obnovljivih izvora energije.

greenbuildingDobitnici nagrade su:
• MA 34 - Building and Facility Management (Austrija) – poslovni prostor
• Landschaftsverband Westfalen-Lippe (Njemačka) – muzej
• Orgelfabriken Fastighets AB (Švedska) – poslovni prostor
• Svenska Kyrkan I Goteborg (Švedska) – crkva
• Mc Donald's Nederland BV (Nizozemska) – restoran
• Siemens AG Siemens Real Estate (Njemačka) – obrazovna ustanova
• Park

NaukowoTechnologiczny "EuroCentrum" Sp.z.o.o (Poljska) – poslovni prostor Institute of Science and Technology (IST) Austria (Austrija) – centar za istraživanja KPC (Danska) – hotel Centrovox KabelvertriebsGesellschaft m.b.H (Austrija) – poslovni prostorGreenBuilding program pokrenula je Europska komisija 2005. godine. Cilj programa je podizanje svijesti i poticanje investicije u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Do kraja 2011. godine 362 sudionika i 586  zgrada spasilo je ukupno 506 GWh kroz bolju izolaciju, učinkovitije grijanje, hlađenje ili rasvjetu. U 2012. godini 91 novi partner pridružio GreenBuilding programu, što je ukupno 454 partnera s ukupno 725 objekata.

Detaljnije o Green Building programu-

Pridružite nam se!

Pratite nas preko svih naših kanala ili izaberite vaš omiljeni.

RSSFacebookTwitter

Newsletter Modul
Joomla Extensions powered by Joobi

Razvoj Newsletter

Keep up to date on the latest from our network:

Unsubscribe

...JA Minisite

Usluge savjetovanja i edukacije koje doprinose održivom gospodarskom i društvenom razvoju uključujući razvoj projekata, organizacija, institucija i tvrtki.

...