ADD tim

Kontaktirajte nas na 01 457-11-26 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

English German Italian
Nalazite se ovdje: Home Natječaji Javni poziv za iskaz interesa poduzetnika za pripremu projektnih prijedloga za Europski fond za regionalni razvoj

Ponedjeljak18 Veljača 2019

Vaša radionica je bila dinamična i puna praktičnog rada što je izuzetno korisno jer se rađaju brojna pitanja na koja odmah imamo priliku dobiti odgovor. Jako dobro raspoređeno vrijeme, jasan i izravan prijenos znanja te osobito učinkovit rad u grupama i naglasak na primjeni odslušanog.

Sample imageDOJMOVI

Radionica "Izrada projektnih prijedloga"

Javni poziv za iskaz interesa poduzetnika za pripremu projektnih prijedloga za Europski fond za regionalni razvoj

Ministarstvo poduzetništva i obrta je objavilo Javni poziv poduzetnicima za identifikaciju projektnih prijedloga sukladnih Europskoj strategiji za pametan, održiv i uključiv rast – EUROPA 2020, općem strateškom cilju Strategije razvoja  poduzetništva 2013.-2020. godine – povećanju konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj i Operativnom programu za regionalnu konkurentnost.

Svrha poziva je iskaz interesa za pomoć u pripremi projektnih prijedloga za projekte koji će se prijavljivati za programe bespovratnih potpora u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ovaj poziv namijenjen je pripremi projektnih prijedloga za programe bespovratnih potpora koji će se financirati iz Strukturnih fondova. Najniža ukupna vrijednost prijavljenog projekta iznosi 7,5 milijuna kuna, a priprema projekta može  uključivati:
• Pripremu i pregled studije izvodljivosti, uključujući analizu troškova i koristi (CBA);
• Pripremu/reviziju/ažuriranje tehničkog dijela projekta (tehničke pojedinosti provedbe);
• Pripremu relevantne natječajne dokumentacije / tehničkih specifikacija / troškovnika te dokumentacije za sekundarnu nabavu;
• Izrada prijave (aplikacije) za projekt (ukoliko je primjenjivo).

Poziv je namijenjen pravnim i fizičkim osobama koje se definiraju kao subjekti malog gospodarstva sukladno članku 2. i članku 3. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva.

Posebni ciljevi koje projekti trebaju ostvariti su:
• Poboljšanje učinkovitosti i produktivnosti MSP kroz investicije vezane za nove tehnologije u proizvodnim procesima i kroz uvođenje rezultata istraživanja i razvoja (R&D) u proizvodnju, što dovodi do povećanja razvojnog potencijala  za nove i konkurentne proizvode;
• Poboljšanje kvalitete turističkih proizvoda podizanjem učinkovitosti malih i srednjih poduzeća u sektoru turizma kroz poboljšanje strukture smještajnih kapaciteta i prateće komplementarne infrastrukture, čime se pridonosi kvaliteti  turističke ponude, povećanju popunjenosti kroz cjelogodišnje poslovanje, a time i povećanju zaposlenosti;
• Stvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta.

Na osnovu dobivenih projektnih prijedloga, Ocjenjivački odbor procijenit će spremnost i opravdanost istih te sastaviti indikativnu listu projekata. Projektima s liste bit će pružena pomoć u pripremi projektne dokumentacije, kako bi im se  omogućilo pravovremeno i učinkovito korištenje EU fondova.

Poziv za prijavu projektnih prijedloga je otvoren do 30. lipnja 2013. godine.

Više o pozivu-

Pridružite nam se!

Pratite nas preko svih naših kanala ili izaberite vaš omiljeni.

RSSFacebookTwitter

Newsletter Modul
Joomla Extensions powered by Joobi

Razvoj Newsletter

Keep up to date on the latest from our network:

Unsubscribe

...JA Minisite

Usluge savjetovanja i edukacije koje doprinose održivom gospodarskom i društvenom razvoju uključujući razvoj projekata, organizacija, institucija i tvrtki.

...