ADD tim

Kontaktirajte nas na 01 457-11-26 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

English German Italian
Nalazite se ovdje: Home Jeste li znali Ususret fondovima EU

Ponedjeljak18 Veljača 2019

Vaša radionica je bila dinamična i puna praktičnog rada što je izuzetno korisno jer se rađaju brojna pitanja na koja odmah imamo priliku dobiti odgovor. Jako dobro raspoređeno vrijeme, jasan i izravan prijenos znanja te osobito učinkovit rad u grupama i naglasak na primjeni odslušanog.

Sample imageDOJMOVI

Radionica "Izrada projektnih prijedloga"

Ususret fondovima EU

Hrvatska je u pretpristupnom razdoblju imala na raspolaganju oko 150 milijuna eura godišnje, a nakon pristupanja iznos će porasti na oko 1,4 milijarde eura svake godine. Tako će upravo sredstava iz fondova EU biti glavni pokretač javnih investicija u nadolazećem razdoblju. Kada je riječ o dosadašnjoj apsorpciji sredstava IPA, ona u Hrvatskoj iznosi 68 posto.

Do kraja godine očekuje se pokretanje javne nabave za devet velikih projekata u sektoru željezničkog prometa, vodoopskrbe, pročišćavanja i odvodnje te istraživanja i razvoja u ukupnoj vrijednosti od gotovo 600 milijuna eura, a do kraja prvog kvartala 2014. očekuje se pokretanje 14 javnih natječaja za dodjelu većeg broja pojedinačnih potpora uz koje će krajnjim korisnicima biti na raspolaganju 120 milijuna eura. S obzirom na to da će se u prvih nekoliko mjeseci nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji provoditi reakreditacija naših institucija, prvi se natječaji očekuju polovinom listopada ove godine.

Prioritet Europske komisije pri ocjeni projekata bit će njihov doprinos povećanju hrvatske konkurentnosti na svakom pojedinom području. Konkurentnost pojedine aktivnosti vrednuje se prema ulaganju u nove tehnologije i razvoj proizvoda čime se povećava produktivnost i dodana vrijednost.

Europska komisija za iduće je financijsko razdoblje donijela 11 tematskih ciljeva, odnosno svojevrsni menu prioritetnih područja za financiranje iz fondova EU unutar kojih će svaka država moći prijaviti svoje projekte. U skladu s tematskim ciljevima Europske unije, u financijskoj perspektivi 2014. – 2020. prioritet imaju istraživanje, razvoj, inovacije i jačanje ljudskih resursa. Pri tome treba voditi računa o tome da je riječ o projektima koji imaju jasne i mjerljive, ali dugoročne ciljeve, odnosno one koji odgovaraju na pitanje gdje vidimo Hrvatsku za deset ili petnaest godina.

Pridružite nam se!

Pratite nas preko svih naših kanala ili izaberite vaš omiljeni.

RSSFacebookTwitter

Newsletter Modul
Joomla Extensions powered by Joobi

Razvoj Newsletter

Keep up to date on the latest from our network:

Unsubscribe

...JA Minisite

Usluge savjetovanja i edukacije koje doprinose održivom gospodarskom i društvenom razvoju uključujući razvoj projekata, organizacija, institucija i tvrtki.

...