ADD tim

Kontaktirajte nas na 01 457-11-26 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

English German Italian

Razvoj potencijala - Područja

Nalazite se ovdje: Home Područja djelovanja Evaluacija projekata i programa

Ponedjeljak18 Veljača 2019

Evaluacija projekata i programa

S

talno praćenje i vrednovanje onoga što radimo omogućuje nam da dobijemo povratnu informaciju o našim postignućima, ali i o tome kako unaprijediti daljnje poslovanje i pružanje usluga. Evaluacija pružanja naših usluga, provedbe projekata i programa provodi se upravo sa svrhom prikupljanja i analiziranja podataka o tome kako radimo, što o tome misle naši zaposlenici, suradnici, partneri, korisnici i ostali dionici te što još možemo unaprijediti kako bismo bili uspješniji, a naši suradnici i korisnici zadovoljniji. Ovisno o trajanju projekta ili programa, ili provedbe npr. operativnog plana i sl., evaluacija se provodi u međurazdoblju (tzv. interim evaluacija) i to za one akcije koje traju najčešće duže od godine dana. U tom slučaju evaluacija traži odgovore na pitanja do kuda se stiglo, koliko je to blizu ili daleko od planiranoga i kako dalje. Evalucija učinka (tzv. impact evaluacija) provodi se na kraju akcije (projekta, programa, plana i sl.) kako bi se vrednovala postignuća odrađenog. Učinak se može vrednovati i nakon određenog vremenskog perioda od završetka akcije kako bi se procjenilo koliko još uvijek akcija ima pozitivnog učinka (npr. nakon godinu dana od završetka akcije). Usluga evaluacije uključuje sastanke sa naručiteljem usluge, pripremu prijedloga plana rada i metoda koje će se koristiti u svrhu provedbe evaluacije (npr. pregled dostupne dokumentacije, intervjui, upitnici, analiza prikupljenih podataka, priprema izvještaja itd.).

Administrator

Internetska stranica: www.addtim.hr

Pridružite nam se!

Pratite nas preko svih naših kanala ili izaberite vaš omiljeni.

RSSFacebookTwitter

Newsletter Modul
Joomla Extensions powered by Joobi

Razvoj Newsletter

Keep up to date on the latest from our network:

Unsubscribe

...JA Minisite

Usluge savjetovanja i edukacije koje doprinose održivom gospodarskom i društvenom razvoju uključujući razvoj projekata, organizacija, institucija i tvrtki.

...